تاسیسات کانکس دسته بندی های مختلفی دارد. این دسته بندی ها به دلیل مجزا بودن عملکرد هرکدام است. و از نظر فنی نیز باید بصورت جدا گانه برسی و نقشه کشی شود. کانکس ساز برای هر بخش از این تاسیسات محاسبات تخصصی انجام داده است. و بعد از طراحی نقشه های فنی توسط مهندس تاسیسات کانکس ساز آن را برای اجرا در سازه های پیش ساخته بکار می گیرد. در ادامه توضیح مختصری درباره شیوه کار و تاسیسات کانکس می باشد.
تاسیسات کانکس که در نوع آن کاربرد دارد نوع تاسیسات الکتریکی است. که بصورت ساده شامل سیم کشی برق و نصب کلید پریز، فیوز مینیاتوری، چراغ های روشنایی داخلی و خارجی است. این کار در اکثر مواقع جهت دسترسی راحت تر به مدار جهت انجام تغییرات یا تعمیرات بصورت روکار و از طریق داکت مخصوص کابل برق انجام می گردد. بصورت عمومی در کانکس های معمولی از کابل نمره 2/5 جهت هدایت برق استفاده می شود.
اما در موارد خاص که در کاربری های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. از کابل نمره 4 یا 6 نیز استفاده می شود. اگر سیم کشی سازه بصورت توکار باشد. باید از لوله های مخصوص هدایت کابل در آن استفاده شود. تا موجب اتصال مستقیم کابل با اسکلت کانکس نشود. همچنین برای دستگاه های پر مصرف مانند کولر گازی می بایست مسیر مجزا به همراه فیوز مینیاتوری مجزا تعبیه شود. که همه این موارد در نقشه تاسیسات کانکس آورده می شود. محل کلید پریز، سیم کشی تلفن و آنتن نیز می بایست در این نقشه مشخص شده باشد.
سیستم سرمایش و گرمایش داخل کانکس در واقع بسته به نوع انرژی که در دسترس است. متفاوت بوده و ممکن است برای این منظور از بخاری های گاز سوز یا سیستم رادیاتور با پکیج استفاده شود. و یا در صورت نبود گاز از هیترهای برقی و آبگرمکن برقی گرمایش مورد نیاز را تامین نمود. تاسیسات گرمایشی در هنگام خرید کانکس باید در نقشه های اولیه مشخص و محل قرار گیری هرکدام تعیین گردیده باشد. همچنین مسیر رفت و برگشت هرکدام نیز مشخص شده باشد. برای ایجاد سرمایش نیز از انواع کولر اسپیلت یا کولر های آبی پوشالی می توان استفاده کرد.
این بخش از تاسیسات کانکس شامل لوله کشی آب سرد و گرم، نصب شیر آلات، ورودی آب و خروجی فاضلاب است. که در نوع های سرویس یا آبدارخانه دار مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم لوله کشی هم می تواند بصورت روکار و هم بصورت توکار اجرا شود. که بنا به درخواست یکی از این روش برگزیده می گردد.
مهمترین نکات در این نوع تاسیسات استفاده از لوله های پلیمری استاندارد، انتخاب کوتاه و مناسب مسیر برای عبور لوله ها، نصب صحیح شیر آلات می باشد. بهتر است برای عملکرد صحیح تر و کاهش مسیرهای رفت و آمد لوله ها، بخش های تاسیساتی مانند آبدار خانه، سرویس و حمام در نزدیکی یکدیگر طراحی شود. که هم مسیر آنها نسبت به آبگرمکن تقسیم شده و هم ورودی یا خروجی فاضلاب در یک محل متمرکز گردد.
تاسیسات کانکس ویلایی به چهار بخش اصلی لوله کشی، گرمایشی، سرمایشی و الکتریکی تقسیم می شود. که در بخش قبلی توضیحاتی در باره آنها ارائه گردیده و برای فراهم آمدن امکانات آسایشی زندگی انسان درون یک سازه یا بنا در زندگی امروزی اجباری می باشد. در مورد این نوع سازه برخی از تاسیسات به خارج از فضای داخلی مربوط می باشد که می بایست یک هماهنگی بین آنها از قبل ایجاد گردد.
از جمله این موارد محل حفر چاه فاضلاب به گونه ای نزدیک به سیستم لوله کشی، ارتفاع کرسی چینی سازه از سطح زمین و همچنین مواردی مانند مخزن ذخیره آب نیز می بایست مورد برسی قرار گیرد. تا تمامی اجزا به گونه ای هماهنگ با یکدیگر کار کنند. همچنین در تاسیسات کانکس ویلایی لحاظ نمودن شرایط آب و هوایی منطقه نیز اهمیت دارد. چرا که با توجه به آن می توان نوع عایق بندی جداره ها و تعیین نوع سیستم سرمایش و گرمایش آن را مشخص نمود.
به طور مثال در مناطق مرطوب شمالی نمی توان از کولر آبی به منظور ایجاد خنکی در فصل تابستان به دلیل رطوبت بالای موجود در هوا استفاده کرد. و حتما می بایست از کولر اسپلیت های گازی برای این منظور استفاده شود.
امروزه به دلیل استقبال مردم از این نوع کانکس ها شاهد عرضه انواع دو طبقه این کانکس ها نیز به بازار هستیم. که این نوع کانکس ها هیچگونه تفاوتی با یک کانکس نداشته و زیبایی منحصر به فردی نیز خواهند داشت. فضاهای آن نیز نسبت به سایر انواع کانکس بیشتر بوده و به همین دلیل زندگی راحتی در داخل آن خواهید داشت.
کلیت مطلب و موارد مربوط به تاسیسات کانکس با کاربری های مسکونی و اداری و همچنین کارگاهی مانند نمونه هایی که در بالا توضیح داده شد می باشد. اما نمونه های کم کاربرد تری از کانکس وجود دارند. که از نظر تاسیسات با موارد نام برده شده تفاوت های زیادی دارند و نیازمند کارشناسی تخصصی برای انجام آنها می باشد. که از مهمترین آنها می توان به کانکس اتاق تمیز یا همان کلین روم، کانکس گرم خانه توتون و تنباکو، کانکس سردخانه، کانکس سایلنت و اینچنین مواردی اشاره کرد. که از پایه دارای جزئیات و تاسیسات اختصاصی و متفاوتی می باشند.
طراحی کانکس طراحی کانکس فرآیندی است که یکباره و بصورت یکجا و با اتود اولیه کامل نمی شود. و برای رسیدن به یک طرح نهایی خوب، ممکن است بارها مورد ویرایش های مختلف قرار بگیرد. در این بخش با اصول طراحی و دکوراسیون داخلی آن آشنا می شوید. در طراحی کانکس مواردی مانند بررسی فنی و […]
نصب کانکس نصب کانکس در محل دارای شرایط و استاندارد های مختلفی می باشد. که خود از نکات مهمی می باشد. تا کانکس را در هنگام باد و طوفان های شدید در جای خود محکم نگاه دارد. به دلیل پرسش های زیادی که در رابطه با زیر سازی کانکس و نحوه صحیح نصب آن از طرف […]
کانکس چیست در پاسخ به این سوال که کانکس چیست باید گفت کانکس به یک بنای قابل حمل گفته میشود. در واقع وجه متمایز یک بنای سنتی و کانکس، قابلیت حمل بودن آن است. معمولاً در مکانهای با عدم قابلیت ساخت و ساز استفاده میگردد.گروه صنعتی کانکس ساز یکی از بزرگترین تولید کنندگان کانکس در کشور است. […]
گروه صنعتی کانکس ساز با بیش از 18 سال سابقه در زمینه طراحی، تولید و اجرای انواع کانکس و ساختمان های پیش ساخته در خدمت شما مشتریان گرامی می باشد. ارائه خدمات نظیر خرید و فروش انواع کانکس و کانتینر مجهز به تمامی تجهیزات و امکانات رفاهی اقدام نموده است. اکنون قادر به تامین فضاهای مورد نیاز شما عزیزان در این زمینه می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید